Breens Network, wat dit betekent voor onze medewerkers?

Inmiddels is Progress Onderwijs zo’n maand of twee onderdeel van Breens Network. Een fantastische kans, zo schreven we al in onze vorige blog. Maar wat betekent het eigenlijk voor onze medewerkers? In deze blog zoomt Jan Batteram, directeur van Progress Onderwijs, daarop in.

Korte lijntjes

De overstap naar Breens Network is voor onze medewerkers best even wennen. Ons team bestaat uit vijftien mensen en we waren heel plat georganiseerd. Herman vertelde pas nog in zijn blog hoe fijn hij die korte lijntjes vindt. Net als Herman, hebben de meeste medewerkers heel bewust gekozen voor een wat kleinere organisatie waarbinnen ze echt impact kunnen maken. Wat gaat deze stap naar een groter bedrijf voor hen betekenen en wat vinden zij ervan?

Positieve move

Gelukkig werd er heel positief gereageerd op de overname. Ons team vond het een logische stap, die goed is voor de organisatie en ook onze medewerkers de kans biedt om professioneel te groeien en zich weer verder te ontwikkelen. Zo’n grotere organisatie biedt ook voordelen. Zo worden er een aantal zaken centraal geregeld waardoor we wat meer slagkracht hebben. Denk daarbij aan een centrale HR-afdeling en een online trainingsomgeving waar we gebruik van kunnen gaan maken. Bovendien is Breens Network ook actief in het middelbaar onderwijs, wat weer kansen biedt. Het belangrijkste vind ik dat ons hele team deze stap ziet als een positieve move richting de toekomst.

Behoud van eigen identiteit

Deze stap biedt ons mooie groeikansen. Natuurlijk blijven onze korte lijnen intact: als medewerkers iets nodig hebben, kunnen ze nog steeds de telefoon oppakken en mij een belletje geven. Natuurlijk gaat groot worden gepaard met iets meer overleg, zo schreven we al in een eerdere blog. Ooit waren we een clubje vrijgevochten cowboys, figuurlijk zijn we daarin al behoorlijk gegroeid en nu dus ook letterlijk. Intern hebben we een honderd-dagen-plan afgesproken, met honderd dagen moeten de belangrijkste processen zijn geïntegreerd en alle medewerkers goed zijn 'geland' binnen de organisatie van Breens Network, mét behoud van onze eigen identiteit, en dat nog steeds vanuit ons vertrouwde kantoor in Groningen.

Meer weten?

Wil je ook graag met ons aan de slag of mogen we in 10 minuten ons systeem aan je uitleggen? Bel of mail ons: 050 - 205 35 30 | info@progressonderwijs.nl

Jan Batteram


;