logo

Examentraining

Aan je voorbereiding hoeft het niet te liggen. Schakel je persoonlijke 'examencoach' van Progress Onderwijsondersteuning in - daarmee profiteer je direct van alle kennis over onderwijs en examen doen van de Rijksuniversiteit Groningen. De rest doe je helemaal zelf. Een erg geslaagd plan dus.

Hoe ziet zo'n examentraining er uit?

Er is een examentraining van 3 dagen en een speciale herexamentraining van
2 dagen. Elke dag begint met (inhoudelijke) uitleg en training voor het examenvak van je
keuze. Zo'n dag bestaat uit vier blokken vanaf 10:00 uur 's morgens;
voor wie dat wil nog een vijfde blok 's avonds, met voornamelijk oefenen.
Locatie: Groningen.

Vaardigheden die je in huis hebt, kun je gemakkelijk verbeteren.

Iedere acteur kent het verschijnsel: tekst heel goed van buiten geleerd; geen garantie voor een zorgeloze première. Iedere topsporter weet het ook: veel talent, hard getraind, maar komt alle inspanning er ook uit tijdens de wedstrijd?

Zo is het bij succesvol examen doen ook: natuurlijk moet je het vak beheersen en de stof kennen, maar een goede trainer helpt je naar een hoger niveau en een beter resultaat.

Een kwestie van meer inzicht in wat je eigenlijk al door had, kennismaken met
de soort vragen en opgaven die je tijdens een echte test kunt verwachten, maar
ook simpelweg: veel oefenen zodat het 'gewoon' wordt om examen te doen.

Het vakkenpakket

Dat is nu: wiskunde A, wiskunde B, wiskunde C, natuurkunde, scheikunde, biologie, economie, management & organisatie, Engels en Duits. Voor HAVO bieden we dit jaar voor het eerst aan natuurkunde en Engels.

Bij Progress Onderwijsondersteuning geef je je doelbewust op voor één of meer vakken. Zo kies je - in een bepaalde periode Examentraining - het vak waarvan jij weet dat dit soort begeleiding je er verder in zal helpen. Je kijkt daarbij naar je mogelijkheden en ambities: minder kans op zakken of meer kans om ingeloot te worden voor hoger onderwijs.

Progress Onderwijsondersteuning organiseert al examentrainingen sinds 2006. In 2012 deden ruim 600 VWO-leerlingen mee aan een van onze examentrainingen.

Vraag gerust om meer informatie over de trainingsdagen die jou verder helpen in je studie. Meer informatie over de examentraining of om je in te schrijven kun je vinden op: www.examentrainingvo.nl