Blog

Wil jij onze blogs rechtstreeks in je mailbox ontvangen?
Schrijf je dan hier in!

* verplicht

‘We zijn een kleinere speler, maar zo heb ik dat nooit gevoeld’

Toen Marte Zwierstra in 2010 begon bij PPO, onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen, trof zij een studievoortgangsadministratie aan die werd bijgehouden in Excel. Geen bijzonder duurzame oplossing. Ze klopte aan bij het team van Progress, en inmiddels heeft PPO toegang tot uitgebreide informatie over studenten en onderwijsprogramma's binnen één toekomstbestendig systeem. In deze blog deelt Marte haar ervaringen: ‘De betrokkenheid en open communicatie zijn geweldig en ondanks dat we een kleine speler zijn, nemen ze ons altijd serieus.’

Fontys als eerste hogeronderwijsinstelling aangesloten op RIO

Met ingang van 1 januari 2024 wordt van het HO onderwijsveld verwacht dat ze zijn aangesloten op Registratie Instellingen en Opleidingen (RIO). De voordelen? Gegevens zijn makkelijker en op maat te ontsluiten, het geeft instellingen meer zeggenschap over de gegevens die worden vastgelegd en het vermindert administratieve lasten. Fontys Hogeschool, een van de toonaangevende onderwijsinstellingen in Nederland, was de eerste – en vooralsnog de enige – hogeronderwijsinstelling die zich heeft aangesloten op RIO. In dit artikel delen Kim Groeneveld, functioneel beheerder dienst Studentenvoorzieningen bij Fontys Hogeschool, Fons Dijkstra, softwareontwikkelaar bij Progress Onderwijsondersteuning, en Hub Dolmans, projectleider bij Stichting Studielink, hun ervaringen met dit traject.

Het aanpassen van de stemapplicatie naar jouw wensen. Hoe gaan wij daarmee om?

Progress Verkiezingen is ontwikkeld om organisaties, zowel in het onderwijs als in het bedrijfsleven, te ondersteunen bij verschillende verkiezingen. Elke organisatie heeft haar eigen unieke wensen en behoeften bij het gebruik van de applicatie. Tegelijkertijd is onze stemapplicatie geen maatwerkapplicatie, maar een out-of-the-box-applicatie. In deze blog vertelt Nienke Wobbes, consultant bij Progress Verkiezingen, hoe we met verschillende verzoeken omgaan en waarom we soms ‘ja’ en soms ‘nee’ verkopen.

HO Link-conferentie in Papendal opnieuw een groot succes

Op 5 en 6 juni vond de HO Link plaats in Papendal, een tweedaagse conferentie, georganiseerd door DUO en Stichting Studielink. Dinant Kasper, consultant bij Progress Onderwijsondersteuning, was erbij en vertelt hoe hij de conferentie heeft ervaren.

Last van koedenken? Zo kom je los!

Het onderwijs flexibiliseert en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. De student staat steeds meer centraal en het leerproces wordt meer en meer integraal onderdeel van ons leven. Dat zorgt ervoor dat we anders naar ons onderwijssysteem moeten gaan kijken. Dennis van Oeveren en Jan Batteram, onderwijsexperts bij Breens Network, Educator en Progress, vertellen in deze blog hoe je loskomt van koedenken.

;