Ben jij onze nieuwe puzzelaar?

Ben jij onze nieuwe puzzelaar?

Het ontwikkelteam van Progress Onderwijsondersteuning zoekt een nieuwe collega. In deze blog vertelt Herman de Groot, een van onze softwareontwikkelaars en nestor van het ontwikkelteam, waarom je deze kans echt niet mag laten lopen.

De klant is de verbindende factor

Ik kwam in 1997 bij Progress Onderwijsondersteuning in dienst. Of eigenlijk bij de Rijksuniversiteit Groningen, waar onze geschiedenis zijn oorsprong vindt. En ik ben de enige niet die al een behoorlijke tijd in ons team werkt, er is hier heel weinig verloop en dat zegt al iets over de sfeer. We zijn een relatief kleine, maar heel steady club, met allemaal redelijk gelijkgestemde mensen. We kunnen allemaal op elkaar rekenen en hebben echt hart voor de zaak. Als het nodig is, is niemand te beroerd om ergens in te springen. Niemand voelt zich ergens te goed voor. Iedereen is hier flexibel; dat geldt zowel voor de medewerkers als voor de organisatie. Moet je ’s middags een keer iets doen en komt het je beter uit om die uren op zaterdagochtend te maken, dan doet niemand daar moeilijk over. Aan de andere kant: lukt het niet om de storing voor het einde van de werkdag op te lossen, dan gaan we gewoon door. Soms gebeuren er dingen die niet kunnen wachten. Als er bijvoorbeeld een diploma-uitreiking is en het genereren van een diploma werkt niet, dan moet er NU iets gebeuren. Iedereen snapt dat zoiets op dat moment voor alles gaat. We zetten met z’n allen de schouders eronder om de klant te helpen, dat verbindt ons.

Verschillende expertises samen

Ons werk is ook heel afwisselend. Je kunt er voor een deel ook je eigen draai aan geven: dat wat jij interessant vindt, daar kun je meer nadruk op leggen. Het is niet van: hier heb je een klus, zorg maar dat het afkomt, maar ieders wensen en expertise zijn belangrijk. Als je het leuker vindt om met een userinterface aan te slag te gaan dan om te werken op databaseniveau, dan wordt daar rekening mee gehouden. In ons team werken mensen met verschillende expertises samen, zodat iedereen kan doen waar hij of zij het best in is. En heb je de expertise van een collega nodig, dan kun je dat gewoon vragen.

Weinig hiërarchie

Een plattere organisatie dan die van ons kun je niet bedenken. We doen alles in overleg en zijn van de korte lijntjes. Wat ik zelf ook heel fijn vind, is de betrokkenheid bij de klanten. Er zijn klanten waar ik al sinds 1997 contact mee heb. Wij gaan hier echt voor de lange termijn. We zijn ook allemaal bij het hele traject betrokken, van het eerste klantcontact en het opstellen van de specificaties tot aan het daadwerkelijk maken van de oplossing, het oplossen van bugs – tsja, ook wij maken weleens fouten – en het onderhoud. Je zit dus niet een beetje code te kloppen in je eigen coconnetje, je weet echt wat er speelt. En als je rommel aflevert, krijg je dat uiteindelijk weer terug op je eigen bordje.

Puzzelaars

Ons team is een team van puzzelaars. We moeten uit allerlei gebieden dingen bij elkaar zoeken. We moeten bijvoorbeeld regelgeving vertalen naar software. Zo nu en dan komt er een nieuwe regeling, die wordt op het laatste moment beslist, maar het moet morgen in de software geïntegreerd zijn. Dan is een hele puzzel om voor elkaar te krijgen: hoe doe je dat, waar doe je dat, heb je al eerder iets gedaan dat je kunt hergebruiken, wat zijn de consequenties. Ja, dat is een heel gepuzzel en dat maakt het werk elke keer weer leuk.

Meer weten?

Is goed programmeren jouw passie en heb je ervaring met C#, Typescript, SQL of CSS, dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega! Check hier voor wat meer informatie of neem gerust contact op met Jan Batteram.


;