Flexibel onderwijs op maat voor elke student

De wereld om ons heen verandert voortdurend en het onderwijs verandert mee. Personalisatie heeft ook z’n weg gevonden naar het onderwijs. Combineer dat met het belang van een leven lang leren en ontwikkelen, en je begrijpt dat het tijd is voor een herziening van ons onderwijssysteem. Daarbij is flexibiliteit essentieel. In deze blog deelt Jan Batteram hoe de Digitale Campus kan zorgen voor flexibel onderwijs dat afgestemd is op de individuele behoeften van elke student.

De student in het middelpunt van het onderwijslandschap

Zowel de kernprocessen als de ondersteunende processen in onderwijsinstellingen worden steeds verder gedigitaliseerd. Bovendien zien we dat het leerproces steeds meer wordt afgestemd op de behoeften van de student. Blended learning is hier een goed voorbeeld van, waarbij leren niet alleen in de klas plaatsvindt, maar ook op het werk en thuis. Daarnaast strekt het student-zijn zich niet meer alleen uit tot de traditionele schoolperiode, maar is een leven lang leren en ontwikkelen essentieel om relevant te blijven op de arbeidsmarkt. Dit vraagt om onderwijs dat persoonlijk, flexibel, hybride en circulair is.

De belofte van flexibel onderwijs in de toekomst

Om het onderwijs flexibeler te maken, is de Digitale Campus ontwikkeld. Dit model richt zich op drie belangrijke pijlers: de onderwijsinstelling zelf, de levenslang lerende student en de onderwijspraktijk. De Digitale Campus omvat essentiële bouwstenen voor een IT-omgeving die flexibel onderwijs faciliteert, zoals een modern kernregistratie- en studentinformatiesysteem, flexibel roosteren, een 360-graden-beeld van de student en een persoonlijke digitale leer- en werkomgeving. Door deze flexibiliteit kan elke student het onderwijs afstemmen op zijn of haar unieke behoeften en ambities.

Een stevige basis voor flexibiliteit en veiligheid

Een stabiel en veilig kernregistratiesysteem, zoals het inschrijfsysteem, vormt de basis voor flexibel onderwijs. Als onderdeel van Breens Network biedt Progress Onderwijs een dergelijk systeem aan. Hiermee kunnen onderwijsinstellingen verder flexibiliseren en de student centraal stellen. Karina Idema, Hoofd Studenten Informatie & Administratie aan de Rijksuniversiteit Groningen, deelt haar ervaring in een eerdere blog: ‘Het team van Progress is heel vooruitstrevend, dat past bij de RUG. Ze omarmen nieuwe ontwikkelingen, net zoals wij dat doen. Progress Onderwijs zorgt voor een betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing die aansluit op de behoeften van onze onderwijsinstelling.’

Bouw aan een toekomstbestendig onderwijslandschap

Ben je als onderwijsinstelling op zoek naar een unieke manier om de student centraal te stellen en flexibel onderwijs op maat te bieden? Progress Onderwijs staat voor je klaar om je te ondersteunen bij het implementeren van de Digitale Campus en het bouwen van een toekomstbestendig fundament voor een Leven Lang Ontwikkelen. Met onze diepgaande expertise in technologische innovatie van leerprocessen en ons uitgebreide digitaal ecosysteem, in samenwerking met strategische partners, kunnen we je begeleiden in de digitale transformatie van het onderwijs.

Meer weten?

Wil je ook graag met ons aan de slag of mogen we in 10 minuten ons systeem aan je uitleggen? Bel of mail ons: 050 - 205 35 30 | info@progressonderwijs.nl

Jan Batteram

 


;