Thuiswerken en toch fysiek samenwerken? Zo doen zij dat

Thuiswerken en toch fysiek samenwerken? Zo doen zij dat

Al jaren hebben onze collega's Tjibbe Chris Kuipers en Anne van der Ploeg een alternatief kantoor gecreëerd. Hier komen zij regelmatig samen voor overleg of gewoon voor de gezelligheid. In dit artikel vertellen Anne en Tjibbe Chris over de toegevoegde waarde van kantoor Van der Ploeg.

Lekker rustig

Anne: ‘Ons alternatieve thuiswerkkantoor is al ver voor corona in het leven geroepen. Tjibbe Chris en ik zijn dorpsgenoten. We wonen allebei in Kollum en soms is het gewoon handiger om hier af te spreken dan om naar Groningen te rijden. Het scheelt niet alleen reistijd, het is ook lekker rustig hier. Niets ten nadele van onze collega’s natuurlijk, maar die rust, daar houden we wel van. Ik ben sowieso altijd al een fervent thuiswerker geweest, simpelweg omdat ik dat de meest productieve werkvorm vind.’

Op de fiets

Tjibbe Chris: ‘Het is eigenlijk begonnen toen ik me ging richten op de financiële module van Progress Onderwijs. Anne hield zich daar al mee bezig en ik ben daar later bij aangeschoven. Zo zijn we steeds meer gaan samenwerken. Dan is het soms handig om even fysiek bij elkaar te zitten. Aangezien Anne al veel thuis werkte en we vlak bij elkaar wonen, is een en een al snel twee natuurlijk. Ik breng ’s ochtends mijn kinderen naar de basisschool hier in het dorp, en dan ben ik al bijna bij het huis van Anne. Dan kan ik net zo goed een klein stukje doorfietsen. Dat is makkelijker dan dat we allebei naar Groningen rijden.’

Even snel iets schetsen

‘Ook al zijn we allebei van de digitale communicatie, soms is het toch handiger even gewoon bij elkaar te gaan zitten’, vervolgt Anne. ‘Soms heb je wat complexere problemen en dan is het lekker als je er even een stuk papier bij kunt pakken om samen wat op te schetsen, als je even mee kunt kijken op een scherm of als je samen een stukje kunt gaan lopen om ergens over te praten. Digitaal kan het lastig zijn om bepaalde concepten over te brengen.’

Coronaproof

Tjibbe Chris: ‘We komen een of twee keer per week samen. Op de veranda van Anne kunnen we de coronamaatregelen goed in acht nemen: we kunnen afstand houden en er is voldoende ventilatie. De hond van Anne is ook blij als ik kom. Zelf heb ik een Friese Stabij, die is een stuk rustiger dan de blonde labrador van Anne, maar dat matcht ook wel weer met onze karakters. Ook als het gaat om koffie, hebben we wel wat andere inzichten. Ik ben van de espresso, maar Anne houdt meer van een slap bakkie.’

Taarten en pizza’s

‘Wat we ook niet delen zijn de recepten van Tjibbe Chris,’ besluit Anne. ‘We hebben een keer de Italiaanse gnocchi van Tjibbe Chris geprobeerd, maar daar kregen we hier thuis de handen niet voor op elkaar. Zijn taarten en pizza’s schijnen wel een doorslaand succes te zijn, als ik zijn kinderen mag geloven. Van taart hou ik niet, maar die uitnodiging om een keer pizza te komen proeven wacht ik vol spanning af.

Meer weten?

Wil je ook graag met ons aan de slag of mogen we in 10 minuten ons systeem aan je uitleggen? Bel of mail ons: 050 - 205 35 30 | info@progressonderwijs.nl


;