Onze eerste honderd dagen bij Breens Network

Honderd dagen geleden werden we onderdeel van Breens Network. Hoe deze eerste honderd dagen zijn verlopen, vertelt Jan Batteram in deze blog.

Bergen werk verzet

In een vorige blog vertelde ik al dat we intern een honderd-dagen-plan hebben afgesproken, waarbinnen de medewerkers goed moeten zijn geland binnen de organisatie van Breens Netwerk en de belangrijkste processen zijn geïntegreerd. Daar komt heel wat bij kijken: niet alleen op HR-vlak, maar ook als je kijkt naar financiën, verzekeringen, IT en andere operationele zaken. Aan beide kanten zijn er bergen werk verzet, en dat was best pittig. Immers, het gewone werk ging ook door. Maar ik moet zeggen: we hebben heel wat stappen gemaakt.

Focus op de klant

Hebben we honderd procent afgerond in die honderd dagen? Nee, wel veel, maar nog niet alles. Voor een aantal dingen hebben we bewust wat meer tijd genomen. Natuurlijk pakken we ons integratieproces voortvarend op, maar we verliezen de realiteit niet uit het oog. Als de conversie van een bepaald systeem staat gepland in de week dat er ook een demonstratie is bij een klant, dan begrijpt iedereen wat er voorrang moet krijgen: de klant. We weten met elkaar de juiste focus te behouden en kiezen voor een pragmatische aanpak.

Interactieve bijeenkomsten

De afgelopen honderd dagen hebben alle werkmaatschappijen van Breens Network zich aan ons gepresenteerd, zeven weken lang, elke donderdag. Dat waren hele interactieve bijeenkomsten waarin we goed kennis hebben kunnen maken met alle onderdelen. Met Educator hebben we ook nog wat additionele verdiepingsslagen gemaakt, zij zijn immers onze evenknie. In een aantal sessies hebben we goed in kunnen zoomen op wie wat heeft en hoe dat er in de toekomst uit kan gaan zien.

Leukste werkmaatschappij van Breens Network

De afgelopen periode hebben we afgesloten met een presentatie van onze kant aan Breens over wie Progress is en wat wij als organisatie  allemaal doen. Ook daar hebben we weer een interactief programma van gemaakt. John heeft een korte demonstratie gegeven van ons SIS en Herman heeft een aantal verhalen van vroeger verteld. Nienke heeft tenslotte onze stemapplicatie gedemonstreerd. Ze heeft de mensen die waren uitgenodigd voor de bijeenkomst vooraf al in een demo-omgeving gestopt, op de dag zelf heeft ze snel de mensen die onverwacht waren aangehaakt nog toegevoegd. Aan het eind van de presentatie kon iedereen inloggen en stemmen op de leukste werkmaatschappij van Breens Network. Het verbaast natuurlijk niemand dat Progress met overgrote meerderheid als winnaar uit de bus is gekomen!

Meer weten?

Vooruitgang begint wat ons betreft met het stellen van de juiste vraag. We hebben nog zeker niet alle antwoorden, maar we zijn hard op weg. Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel of mail ons: 050 - 205 35 30 | info@progressonderwijs.nl

Jan Batteram


;