Groot worden? Dat gaat met vallen en opstaan, ook bij organisaties

Groot worden? Dat gaat met vallen en opstaan, ook bij organisaties

Wanneer je kinderen nog klein zijn, ga je waarschijnlijk anders om met bepaalde aspecten in de opvoeding dan wanneer ze al wat groter zijn. Het volwassen worden van een onderneming is hierin niet veel anders. Het gaat beide met vallen en opstaan, zo ook bij ons.

Tijdsgeest

Net zo goed als je als mens groeit, groei je ook als organisatie. Noem het meegaan in de tijdsgeest, noem het professionaliseren, maar je maakt een ontwikkeling door. Zo ook wij als Progress Onderwijs. Ooit waren we een clubje vrijgevochten cowboys, dat paste bij de wereld van toen. Inmiddels werken we meer via vastomlijnde processen en met planningen en dat vindt ook iedereen fijn. Dat hoort meer bij de tijd van nu.

Toekomstvast

Bij het volwassen worden van je onderneming, hoort dus dat je werkt volgens een bepaald plan. Keuzes maken hoort daar ook bij, soms moet je ‘nee’ zeggen tegen bepaalde dingen. We willen maximaal rekening houden met wat de instellingen willen, maar we moeten ook – blijven – kijken naar wat goed is voor de applicatie, zodat we een toekomstvaste dienst kunnen blijven leveren. Dat onze applicatie nu fijn werkt is belangrijk, maar het is minstens zo belangrijk dat het over vijf jaar nog zo fijn werkt.

DNA

Het is belangrijk om als onderneming dit soort bewegingen te maken, zonder je eigen DNA te verliezen. Wij gaan mee met de tijdsgeest, maar proberen wel Progress Onderwijs te blijven, met een streng DNA die lekker eigenwijs is, en een andere streng die een unieke mix tussen techniek en onderwijskennis vormt. Dat is soms best lastig. We willen graag het ‘onze’ instellingen graag naar de zin maken, maar om alle wensen van alle instellingen samen te laten komen, moeten we consensus zien te bereiken. Dat is weleens lastig, maar dat hoort nu eenmaal bij het volwassen leven. En dat is ook wel weer leuk…

Meer weten?

Wil je ook graag met ons aan de slag of mogen we in 10 minuten ons systeem aan je uitleggen? Bel of mail ons: 050 - 205 35 30 | info@progressonderwijs.nl

Jan Batteram


;